Hoe stel ik ski’s af?

Ski’s afstellen wordt vaak als overbodig of moeilijk ervaren. Toch is het van belang dat uw ski’s juist zijn afgesteld om blessures te voorkomen. Afstellen doen wij altijd voor u naar wens.

Al onze tweedehands ski’s worden aan de hand van uw gegevens afgesteld voordat wij ze opsturen. U kunt uw schoenlengte opgeven tijdens het afrekenen. Deze vindt u op de hak van uw skischoen.

Wellicht vindt u dit zelf ook leuk om te doen of handig om te weten. Vandaar dat wij u graag uitleggen hoe het werkt.

Bindingen

Ski afstellen: zo ga je aan de slag!

U moet de volgende stappen doorlopen om uw ski perfect af te stellen en te kunnen genieten van het meeste skiplezier:

Stap 1:

Plaats de neus van de schoen in de voorbak.

Stap 2:

Draai met de stelschroef de achterbak naar de juiste positie zodat de schoen goed in de binding valt.

Stap 3:

Klik de schoen vast en controleer de positie van de stelschroef in de achterbak. Hiermee pas je de aandrukspanning aan. Check de handleiding van de binding om de juiste positie van de schroef te bepalen.

Stap 4 (optioneel):

Sommige bindingen hebben de mogelijkheid om de hoogte van de voorbak te stellen. Stel de hoogte correct in zodat de schoen, onbelast, net niet (0,5 mm) contact maakt met de AFD.

Stap 5:

Stel de correcte DIN-waarde in op de voorbak en achterbak. De juiste waarde voor jouw gewicht, zoollengte, lichaamslengte en skiniveau kun je berekenen op www.dincalculator.com of via de ISO SKI app te downloaden in de Play Store en App Store. De DIN-waarde bepaalt hoe stevig je in de binding wordt vastgezet. Hoe hoger de waarde hoe meer kracht er nodig is voordat de binding openschiet bij een val.

De informatie over het afstellen is afkomstig van SnowCountry.nl. Wilt u meer informatie over het afstellen van ski’s bekijk dan deze pagina.

Hulp bij ski’s afstellen!

Mocht het afstellen van de ski’s nog steeds niet lukken? Maak gerust een afspraak via de chatfunctie rechtsonder of via info@h-gskis.nl.