Welke type en lengte snowboard past bij?

Ben je op zoek naar een freestyle, freeride of juist een all-mountain snowboard? Een twin tip snowboard of juist een directional board? Welke lengte snowboard heb ik nodig? Allemaal lastige vragen en wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

In ons assortiment van tweedehands snowboards vind je gegarandeerd een snowboard die bij je past.

Welk type snowboard past bij mij?

Type snowboardVoor wie is het geschikt?
Freestyle snowboardBezoek je graag het funpark en is het voor je belangrijk dat met beide benen vooruit het snowboard stabiel blijft? Dan is een Freestyle snowboard geschikt voor je.
Freeride snowboardBlijf je liever op de piste carven en is stabiel snelheid maken voor je belangrijk? Dan is een Freeride snowboard voor jou de keuze.
All-mountain snowboardWissel je graag de snelheid van de piste af voor wat sprongen in het funpark? Een All-mountain snowboard is wat je het beste kan kiezen.
Wide snowboardIs jouw schoenmaat 46 of groter? Let op dat je op zoek gaat naar een wide snowboard. Deze type snowboards zijn breder waardoor de teen en de hak de sneeuw niet kunnen raken. Voor advies kun je met ons contact opnemen.

Lengte snowboard bepalen

Zodra je hebt besloten welke type snowboard het meest geschikt is, kun je de lengte van een snowboard bepalen door middel van de onderstaande tabel.

Lengte snowboard bepalen
H-G Sports / Snowboard lengte tabel

Vragen over de juiste type en lengte snowboards?

Twijfel je na het zien van de tabel nog over welk type en lengte snowboard voor jou geschikt is? We staan voor je klaar! Voor korte vragen, bezichtigingen of persoonlijk advies kun je met ons in contact te komen via de chatfunctie.