Ski onderhoud

Bij een succesvolle wintersport hoort goed onderhouden materiaal! Bij H-G Sports vind je niet alleen HerGebruikt sportmateriaal, maar ben je ook aan het juiste adres voor diensten als ski’s waxen en slijpen, snowboard waxen en slijpen of ski reparaties.

In onze vestiging in Klundert staan de medewerkers van H-G Sports voor je klaar, die een uitgebreid scala aan onderhoudsdiensten kunnen leveren. Zo houden we samen jouw wintersportmateriaal in topconditie! 

Wat kost ski onderhoud bij H-G Sports?

Bij H-G Sports kun je terecht voor reparaties, waxen en slijpen en het opslaan van jouw wintersportmateriaal. Maar wat zijn de kosten van deze diensten? H-G Sports hanteert eerlijke prijzen voor ski onderhoud. Hieronder vind je een overzicht van de prijzen voor de verschillende soorten ski onderhoudsdiensten. 

1. Waxen en slijpen

Kleine OnderhoudsbeurtPrijs
Ski’s waxen en slijpen€ 22,50
Snowboard waxen en slijpen€ 27,50
Grote Onderhoudsbeurt (inclusief reparaties)
Ski’s opvullen, waxen en slijpen€ 32,50
Snowboard opvullen, waxen en slijpen€ 37,50
SUPER WAX (Infrarood wax) *
Ski super wax+ € 10,-
Snowboard super wax+ € 10,-
* Super wax is een toeslag van € 10,-. Dit bedrag komt bovenop de originele beurt

 

Hoe vaak moet je ski’s onderhouden?

Het onderhouden van je ski’s is erg belangrijk om de prestaties en veiligheid te garanderen.  Maar hoe vaak moet je dit doen? Dat hangt af van verschillende factoren, zoals het gebruik en de omstandigheden.

Officieel is een ski of snowboard na een dag of 3 skiën, toe aan slijp-en waxbeurt. Dit geldt voor zowel beginners als gevorderde skiërs. Omdat 6 tot 8 dagen de gemiddelde duur is van een wintersportvakantie, raden wij aan om jouw materiaal voor élke trip te laten waxen en slijpen. Ook als je jouw ski’s uit de opslag haalt om te gaan gebruiken, is het een goed idee om het belag, de onderkant van de ski, te controleren. Als deze wit uitgeslagen is, is een waxbeurt van je ski’s noodzakelijk.

Als je veel skiërs tegenkomt op de piste of regelmatig off-piste of in ijzige omstandigheden skiet, heeft jouw materiaal mogelijk sneller onderhoud nodig. Het is dan ook belangrijk om je ski’s na elke skidag te inspecteren op eventuele schade. 

Ski’s waxen en slijpen: essentieel voor optimale prestaties

Als je het beste uit je ski-ervaring wilt halen, is het essentieel om regelmatig je ski’s of snowboard te laten waxen en slijpen.

Wax zorgt ten eerste voor een goede afvoer van vocht, waardoor je beter glijdt. Ten tweede voedt wax het belag van de ski, waardoor je door regelmatig te waxen dus langer doet met jouw materiaal en soepeler de pista af glijdt. Slijpen scherpt de staalkanten van je ski’s of snowboard weer aan, zodat je gemakkelijk kunt draaien en grip hebt op elk type sneeuw. 

Vanaf seizoen 2023-2024 slijpen we bij H-G Sports ook structuur in de ski, zodat het water, dat ontstaat door de wrijving tussen de ski’s en de sneeuw, goed begeleid en afgevoerd wordt onder de ski’s. 

Slijpen herstelt de structuur van het belag en vermindert het risico op blessures of ongelukken, waardoor je zelfverzekerder en veiliger de piste op kunt.

Bij H-G Sports kunnen we je ski’s waxen en slijpen om ervoor te zorgen dat je ski’s in topconditie zijn voor je volgende skitrip. 

ski slijpen en waxen ski onderhoud

Ski reparaties: geef je ski’s een tweede leven

Is er iets kapot aan jouw ski’s? Bij H-G Sports herstellen we ski’s, zodat je er langer plezier van kunt hebben. Ski’s kunnen na verloop van tijd beschadigd raken en die beschadiging kan jouw prestaties en veiligheid beïnvloeden. Door de schade te herstellen kunnen we de levensduur van jouw ski’s verlengen.

Verschillende ski reparaties die wij kunnen uitvoeren zijn:

  • Belag opvullen
  • Tip bumper repareren
  • Bindingen vervangen

De prijs voor een reparatie is afhankelijk van het gebruikte materiaal en het aantal manuren.

ski reparatie ski onderhoud

Hoe onderhoud je ski’s: tips en advies van H-G Sports

Regelmatig onderhoud is, zoals eerder genoemd, essentieel om je ski’s en snowboard in topconditie te houden. Daarnaast kun je ook zelf stappen ondernemen om je ski’s of snowboard te onderhouden tussen de professionele onderhoudsbeurten door. Hier enkele tips:

  1. Na een dag skiën moet materiaal droog in een drooghok staan.
  2. Controleer je ski’s op krassen en beschadigingen en laat deze repareren.
  3. Reinig je ski’s na elke skitrip om te voorkomen dat vuil en sneeuw zich ophoopt. Gebruik een zachte borstel en een doek om de ski’s af te vegen.
  4. Laat bij thuiskomst van een wintersportvakantie het materiaal nog 2 dagen om kamertemperatuur staan, zodat het belag echt helemaal droog is. Daarna mag het opgeborgen worden.
  5. Bewaar je ski’s op een droge en koele plaats en zorg dat ze niet direct aan zonlicht of warmtebronnen worden blootgesteld. 
  6. Laat je ski’s tussen de wintersportvakanties waxen en slijpen voor maximaal resultaat en behoud van je ski’s. Een zomerwaxlaag is ook niet onverstandig, om je ski’s tussen de wintersportseizoenen door te beschermen.
  7. Controleer de bindingen. Een medewerker van H-G Sports checkt of deze juist staan afgesteld op jouw lengte, gewicht en skiniveau.

Bezoek onze winkel voor ski onderhoud

Of je nu een beginnende of ervaren skiër bent, ski onderhoud is van groot belang. Bij H-G Sports zijn we gespecialiseerd in het onderhoud van je ski’s en snowboard en staan we graag voor je klaar. We geloven dat de beste wintersportervaring begint met goede zorg voor je materiaal.

Maak daarom gerust een afspraak om langs te komen in onze winkel voor ski of snowboard onderhoud. Bel of mail ons om een afspraak te maken. Dan regelen wij de rest!