Snowboard bindingen afstellen

Hulp nodig bij snowboard bindingen afstellen? Bij H-G Sports delen we graag onze expertise over het precies afstellen van snowboard bindingen. Het is een cruciale stap voor het bereiken van optimaal comfort en volledige controle tijdens je afdaling.

Bekijk ook eens ons aanbod van tweedehandse snowboard bindingen.

Stap 1: Bepalen van de Voetpositie

Het begint allemaal met het bepalen van je voetpositie tijdens het snowboarden. Of je nu de ‘regular’ (linkervoet voor) of ‘goofy’ (rechtervoet voor) stand hebt, een correcte voetpositie is van essentieel belang voor een goede snowboard ervaring.

Stap 2: Identificatie van de Voorkant van het Board

Vervolgens identificeer je de voorkant van je snowboard, ook wel de tip genoemd. Deze identificatie is essentieel voor het juist plaatsen van de bindingen.

Stap 3: Plaatsen van de Bindingen

Plaats de bindingen op het snowboard, waarbij de linkerbinding aan de linkerkant komt en de rechterbinding aan de rechterkant. Je herkent de linkerbinding aan de strap die links zit en bij rechts zit deze rechts. Dus als allebei de straps naar buiten wijzen, staat de juiste binding aan de juiste kant. Let daarbij op de aangegeven referentiestand op het snowboard. Stel de afstand tussen bindingen en snowboard, ook wel de ‘stance breedte’, in op basis van je lengte en voorkeur.

Stap 4: Instellen van de Bindingshoek

Stel de hoek van de bindingen in; je snowboard bindingen afstellen in graden. Voor een voorkeur in rijrichting raden we aan de hoek van de voorste binding tussen +18 en +21 graden in te stellen, en voor de achterste binding tussen -3 en -9 graden. Bij een freeride board is een ‘duckstance’, waarbij er een verschil in graden is tussen voor- en achterkant, ideaal.

Stap 5: Uitlijning van de Bindingen

Zorg voor een gelijke overhang van je tenen en hakken over het snowboard. Dit draagt bij aan een uitgebalanceerde rijervaring.

Stap 6: Bevestiging van de Bindingen

Bevestig de bindingen eerst losjes en controleer of aanpassingen nodig zijn voordat je ze stevig vastdraait met behulp van een schroevendraaier.

Nu je weet welke stappen er worden doorlopen, kun je het jezelf nog makkelijker maken! Bij H-G Sports nemen we het werk om de bindingen van je snowboard af te stellen, graag uit handen. Neem contact op, dan kan jij met vertrouwen afdalen!